Космически Предизвикателства за деца (Space Challenges Junior)

е образователна програма за подрастващи

Вселената крие много тайни. Разкрий ги!

Мисия:

Да подготвим децата за тяхното динамично и технологично бъдеще.

Визия:

Да събудим детското любопитство към космическите науки и да предизвикаме изследователя в тях​.​

За нас:

Space Challenges Junior е първата в България образователна програма на тема космос, насочена към деца от пет до 10-годишна възраст. Създадена е през Септември 2015 година и от тогава успешно развиваме проектното обучение като метод за преподаване. Програмата е структурирана в 12 последователни, взаимосвързани нива със засилваща се трудност на задачите. Целта й е да развие креативното мислене и техническите познания на малчуганите. Програмата е STEAM* ориентирана и позволява развитието на децата във всяка от посочените области. Основна цел на екипа е да преведе познанията си в сферата на космическите науки на разбираем за децата език и да ги въведе в света на технологиите. Надяваме се да отключим новаторство, креативно и перспективно мислене. Именно за това сме подготвили адаптирана литература с научни факти на разбираем за децата език.

STEAM* – Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics.

Къде?

Всички мисии се провеждат в събота и неделя в нашия космически център в София.
Точен адрес и насоки вземете от тук.

Как да се включа?

Можете да се включите в програмата единствено на Ниво 1: Въведение. Необходимо е само да изберете удобен за вас начин тук , след което да запазите място чрез календара на програмата. Защо е необходимо да запазите място предварително, можете да разберете по-долу в нашите правила и често задавани въпроси.

Колко струва?

Цената на цялата програма е 240,00 лв.

Кога?

Мисиите се провеждат всяка събота от 10:00ч. до 12:30ч., както и в неделя от 16:00ч. до 18:30ч.

Подробна информация за предстоящите часове може да видите тук!

 

Важна информация:

1. Винаги си запазваме място за мисия предварително. Датите и часовете на провеждане на мисиите са обновени до юни 2020г. Това позволява да планирате посещенията си.

2. Идваме 5 минути преди началото на мисията, за която сме записани и не закъсняваме. В Космически предизвикателства за деца правим нещата заедно и уважаваме това, че останалите са дошли навреме. Закъснение от 10 мин. означава, че детето ще пропусне началните инструкции за мисията и ще има по-малко време, за да я изпълни успешно.

3. Винаги носим Космическия си дневник. Освен всичко останало в Космически предизвикателства за деца държим на качеството. Докато децата изпълняват мисията си записват и рисуват интересни неща. Да сме без космически дневник, би означавало да пропуснем да запишем нещо интересно.